Καλώς ήρθες παράξενε


Καλώς ήρθες, ξένε στο τόπο μου άραξε δίπλα να σου βάλω ένα κρασί να πιεις συγχώρεσέ με λιγάκι για τον τρόπο μου, μα με βρήκες στην αγκαλιά της ντροπής.

Καλή αρχή λοιπόν! Σε αυτό το blog θα καταγράφονται απόψεις, εντυπώσεις και προβληματισμοί και κάθε καλοπροαίρετη κριτική -θετική ή αρνητική- είναι καλοδεχούμενη.

2 σχόλια:

Darkly Noon [Art of Life] είπε...

"αποτελεί επαναστατική πράξη το να λες την αλήθεια και να αμφισβητείς τις κυρίαρχες τάσεις"

Στη σούπα του internet θα βρεις περί τα 100.000 ελληνόφωνα blogs. Καθένας από αυτούς τους ανθρώπους, ακόμα κι αν ο σκοπός της σελίδας του δεν είναι να κάνει επαναστατικές πράξεις ή να λέει ΤΗΝ αλήθεια (αλήθεια, ποια είναι αυτή Η Αλήθεια?) πιστεύουν ότι μίλησαν κάποτε αληθινά, ότι διαμαρτυρήθηκαν δίκαια, ότι επαναστάτησαν γράφοντας. Όχι φίλε μου: θέλεις να κάνεις τη μέγιστη επαναστατική πράξη; Ζήσε όπως ακριβώς νομίζεις, μη προδώσεις ποτέ και για κανέναν τον εαυτό και τις ιδέες σου. Ξέρω, είναι δύσκολο. Δεν ξέρεις πόσο δύσκολο είναι. Αλλά αν έχω μια "κρυφή" ελπίδα για σένα φίλε μου, μία είναι: ότι ίσως το ανακαλύψεις. Εγώ ακόμα βαδίζω.

Καλή αρχή στη σελίδα σου. Εύχομαι να δώσει σε όλους μας -και πρώτα και κύρια σε σένα- ικανοποίηση, χαρά και ένα ξεχωριστό πεδίο επαφής.

Πάρης Καπράλος

Kostis είπε...

Όχι, δεν έχω σκοπό να "επαναστατήσω" γράφοντας εδώ και μετά να πάω να ξαπλώσω στον καναπέ έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου. "Επανάσταση" σημαίνει να είσαι δραστήριος, ενεργός και να στέκεσαι μπροστά γι' αυτό που θεωρείς δίκαιο. Αυτή η στάση έρχεται σε αντιπαράθεση με το "ιδιώτευση" και "αδιαφορία". Η "αλήθεια" όπως την εννοώ εδώ είναι η αντίληψη των πράγματων και η διαμόρφωση μιας άποψης πέρα από τις κομματικές γραμμές και την επιβολή των τάσεων της ολιγαρχίας των καλαναρχών. Αυτό το αντιπαραθέτω με το "ποδηγετούμενοι". Τελικά, αυτό που αναζητείται είναι μια ιδεολογία, ένας κώδικας αξιών που θα προκύψει κατά βάση από την αμφισβήτηση της κυρίαρχης τάσης της εποχής μας: καταναλωτικά όνειρα, κοινωνική απάθεια.

Δημοσίευση σχολίου